Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

пʼятницю, 6 травня 2022 р.

УІНП ПРЕЗЕНТУВАВ НОВЕ ГАСЛО ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ


 "Цього року Україна наближається до пам'ятних дат в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Для українців протистояння російській агресії – це боротьба за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда", – наголосили в УІНП.

"У 1939-1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Тому традиційне гасло цих пам'ятних днів "Пам'ятаємо. Перемагаємо" цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: "Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!" – повідомили в Інституті.

При цьому в УІНП зауважили: пам'ятні дні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу, яка стала можливою внаслідок приходу до влади і змови двох тоталітарних режимів – нацизму і комунізму.

Незмінним символом пам'яті залишається червоний мак.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом. 

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що "друга армія світу" виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії по особовому складу, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар