Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

пʼятницю, 18 листопада 2022 р.

Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану

Тиждень безпеки дорожнього руху

Протягом тижня, з 14 по 20 листопада, в Україні проходить Тиждень безпеки дорожнього руху.

Як зазначив директор Директорату громадського здоров’я та профілактики захворювання МОЗ Олексій Даниленко, зараз, в умовах повномасштабного вторгнення, умовах відключення світла, увага до безпеки як своєї, так і оточуючих має бути підвищеною. Це стосується і реагування на дорожньо-транспортні пригоди, і вчасного надання допомоги постраждалому до прибуття медиків.

Кожен з нас може стати свідком ДТП. Треба не губитися в такій ситуації і дотримуватися простих правил. В першу чергу, не потрапити самому в ДТП, і зробити все, щоб врятувати життя потерпілого. Кілька порад всім, хто став свідком ДТП: 

- переконатися, що ви знаходитеся в безпеці; 

- оцінити ситуацію і визначити, в якому стані постраждалий, чи є ознаки життя; 

- викликати відповідну службу 103. 

Також  важливим є вміння надавати першу домедичну допомогу потерпілому.

Щороку за різними статистичними даними в Україні, у дорожньо-транспортних пригодах гинуть 3 тисячі громадян, понад 30 тисяч травмуються. Основними причинами ДТП є перевищення швидкості, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, пішохідних переходів, недотримання дистанції.

У рамках тижня, в ліцеї проводиться  єдиний національний урок 

 "Безпечна дорога додому"

Формат проведення: онлайн та асінхронний режим.

До Вашої уваги

Навчально-методичний посібник «Безпечна дорога додому» Він у простій доступній формі пояснює правила поведінки пішоходів, надає рекомендації до використання  світлоповертальних елементів заради безпеки на дорозі, а також основи страхування життя, здоров’я та майна. 



Немає коментарів:

Дописати коментар