Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

суботу, 28 січня 2023 р.

У Крутах вирішувалася доля молодої української держави



 29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

29 січня 2018 року на станції Крути більшовицький наступ зупинили українські частини – учні Київської юнацької військової школи імені Богдана Хмельницького та Помічного студентського куреня Січових стрільців. До них приєдналися близько 80 добровольців із загону Вільного козацтва з Ніжина. 

29 січня 1918 року на залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воїнів, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українські воїни під Крутами віддали життя, але захистили незалежність і вибороли міжнародне визнання для своєї молодої держави.

"Памʼять робить нас сильнішими. Сьогодні ми гідно продовжуємо їхню справу. Як взимку 1918, так і 2022 кращі з кращих стали на захист Києва та всієї України від російської навали"

"Ціна боротьби висока, але ціна поразки, як відомо з уроків історії, значно вища. Тому ми не зупинимося, доки не виженемо віковічного ворога з нашої землі. Маємо бути сильними настільки, щоб перемогти й убезпечити державу від нових спроб збройного захоплення"


 

Немає коментарів:

Дописати коментар