Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

вівторок, 14 березня 2023 р.

14 березня – День українського добровольця


Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Цей день встановлено Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VII на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

День українського добровольця не випадково відзначається 14 березня. Саме цього дня у 2014 році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану вирушили з Майдану Незалежності на тренувальну базу в Нових Петрівцях, щоб сформувати перший добровольчий батальйон для захисту суверенітету держави на Сході від російської агресії.

Ключові повідомлення

  • Україна нині переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність.
  • Наші мужні оборонці, які сьогодні гідно дають відсіч ворогові, стоять в одному ряду з цілими поколіннями борців за волю і державну самостійність. Воїни Русі-України, лицарі Костянтина Острозького, козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Виговського та Івана Мазепи, воїни Армії Української Народної Республіки та Галицької армії, Антигітлерівської коаліції, Української Повстанської Армії мужньо здобували героїчні перемоги й віддавали свої життя за українську землю.
  • Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини.
  • Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.
  • Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги.
  • Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму.


Немає коментарів:

Дописати коментар