Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

четвер, 27 липня 2023 р.

28 липня — День Української Державності

 



Проект закону розроблено після рішення Архієрейського собору Православної церкви України, яким було затверджено повний перехід з 1 вересня 2023 року на новоюліанський календар. Тож, як наслідок, на тринадцять повних календарних днів переносится дати святкування Дня Української Державності (з 28 липня на 15 липня), коли вшановується пам’ять видатного державотворця, Святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

Це свято утверджує спадкоємність понад тисячолітньої історії українського державотворення та протидіє російській агресії.

Історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство, що стало для України цивілізаційним вибором.

Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Її державотворчі традиції продовжили, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.
Все буде добре! Зі святом! Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар