Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

середа, 23 серпня 2023 р.

До 32-го Дня Незалежності України

 


    24 серпня 2023 року Україна вдруге відзначить День Незалежності в умовах повномасштабного російського вторгнення...

Вперше День Незалежності України святкували не 24 серпня, а 16 липня ‒ у день, коли Верховна Рада ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Саме цей документ, ухвалений у 1990-му, дав змогу через рік проголосити незалежність. І вже після цього свято вирішили відзначати 24 серпня. 24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради України 392 депутати проголосували «за» ухвалення Акту проголошення незалежності України, про створення самостійної української держави.
День Незалежності України – найголовніше державне свято.
За здобуття державності боролись багато поколінь українців, і ця цінність мотивує наші незламні ЗСУ гідно продовжувати визвольну боротьбу за рідну Державу.

На День Незалежності України рашисти можуть вдатися до чергового акту ракетного тероризму. Це може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль. Але ця підлість навряд чи може здивувати когось з нас.

Не в українських містах, а на росії мають тривожитися перед Днем нашої Незалежності, як і в будь-який інший день, бо доки окупанти перебувають на нашій землі, спокійного життя московія не побачить і не відчує.






Немає коментарів:

Дописати коментар