Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

понеділок, 20 листопада 2023 р.

Три важливі слова про ГІДНІСТЬ. Проєкт "ГІДНЕ СЛОВО"

 

Три важливі слова про ГІДНІСТЬ




Можна сказати, що ГІДНІСТЬ людини визначають три речі: СВОБОДА, ЧЕСТЬ, ПОВАГА.  

СВОБОДА

Українці -  вільні люди. Тому нас  не може зробити невільною рашистська  навала.  Свобода залежить від кожного, від внутрішнього вибору кожного. "Свобода - це те, що в тебе всередині". Там, де є свобода, там народжуються генії

Натомість у невільної росії людина не має вибору. Там, де немає свободи - народжується  сірість, зневіра та іноді ущербний андеграунд.

ЧЕСТЬ

ЛЮДИНА ЧЕСТІ має внутрішню сумлінність, чесність, духовну шляхетність. Її справи - корисні, патріотизмаксіологічний, душа -  справедлива і толерантна, життя - по совісті. Важлива составляюча ЧЕСТІ - пам'ятати, хто ти є, знати - ким були твої предки. Для цього важливо вчити історію України,  читати та аналізувати. Не знаєючи історії, неможливо мати гідність.

ПОВАГА

Кожна людина, незважаючи на її особливості, має почуття власної гідності, яке слід поважати і з яким слід рахуватися в усіх ситуаціях життя. Взаємна ПОВАГА та визнання кожною людиною ЧЕСТІ  й ГІДНОСТІ кожної іншої людини є основою міжособистісних стосунків. У будь-яких ситуаціях до опонентів слід ставитися з ПОВАГОЮ, розглядати їх як рівних собі. Ценайважливіший вид ПОВАГИ: ПОВАГА до відмінної від твоєї точки зору. Саме це у манкуртів без культури і моралі визиває найбільший сплеск агресії. Вельме помітно, що рашистська орда саме така. Тому вона дуже агресивна, безсоромна, не має сумління, не поважає себе. Не знає, що таке ГІДНІСТЬ, ЧЕСТЬ, ПОВАГА, навіть не має свідомості.

Сьогодні в Україні День ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ. Дуже хочеться, щоб людей, для яких ці слова не порожній звук, ставало дедалі більше.

Проєкт  "ГІДНЕ СЛОВО"

 До  Дня ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ,  вчитель - методист Світлана ПОЖАРСЬКА розробила власний проєкт "ГІДНЕ СЛОВО" . Метод проєктів - це сучасна технологія, використання якої дає змогу  всебічному розвитку особистості, поєднує навчання з творчістю та дослідництвом. Ліцеїсти 7 класів вдосконалили навички вчитися вести перемовини, ухвалювати спільні рішення, нести відповідальність щодо ролі в команді. А також отримали задоволення та гарний настрій. 
Дизайн, автор: Євгенія Свєт

Немає коментарів:

Дописати коментар