Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

суботу, 24 лютого 2024 р.

До дня української жінки

 



Свято Дня української жінки є відносно молодим святом, яке почали святкувати 25 лютого у 2023 році, у день народження Лесі Українки. Це свято з'явилося після рішення про скасування відзначення Міжнародного жіночого дня 8 березня як державного свята. Встановлення Дня української жінки відбулося у зв'язку з бажанням надати більш національний та культурний характер відзначенню цього свята, а також підкреслити унікальність та досягнення українських жінок. Це свято нагадує про важливу роль жінок в українському суспільстві, їхні досягнення та внесок у різні сфери життя - від культури і науки до політики та громадської діяльності. 

Тому напередодні цього свята ліцеїстам було запропоновано бібліотечний онлайн-урок за цією темою, вважаючи її актуальною. Розглянули історію виникнення свята, а також звернули увагу на видатних жінок України: княгиню Ольгу, Наталію Полонську, Соломію Крушельницьку та всіх тих незламних жінок, які ціною свого життя захищають нас у лавах ЗСУ.

Особливий акцент було надано Лесі Україці, як символу стійкості, символу гідних принципів і позицій, за які вона боролася. Тому  образ Лесі Українки є образом сучасних українських жінок

Немає коментарів:

Дописати коментар