Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

четвер, 15 червня 2023 р.

 

“Тепер я знаю”: безоплатний 5-тижневий курс з української мови та математики для школярів від ГО “Смарт освіта”


“Тепер я знаю” – безоплатний 5-тижневий онлайн-курс з української мови та математики для школярів від ГО “Смарт освіта”. Проєкт орієнтований, насамперед, на дітей, які не мали змоги повноцінно опанувати шкільну програму і мають труднощі з предметом. В основі курсу: принципи компетентнісного підходу до навчання, що дозволять дитині пізнати і зрозуміти ті чи інші теми через дуже практичні завдання, ситуації із повсякденного життя. Зареєструйтеся прямо зараз за цим посиланням!


Ще кілька корисних деталей: навчання відбувається онлайн через живі уроки з вчителями в Zoom та на навчальній платформі Moodle. Всі навчальні матеріали та завдання були спеціально розроблені командою методистів та вчителів, яку очолили Наталія Вінницька з української мови та Юрій Чоп’юк з математики. Перша хвиля проєкту вже триває та завершиться 25 липня, друга хвиля триватиме із 17 липня по 20 серпня, а третя – з 03 до 25 серпня.


Ідейники “Тепер я знаю” називають його проєктом про знання тут і зараз – вони хочуть надати ту інформацію, яку учні точно зможуть інтегрувати в життя, а не обмежуватися скупою теорією та нудними поясненнями. Програму розробляють досвідчені методисти: з української мови – Наталія Вінницька та з математики – Юрій Чоп’юк. У курсі застосовуються принципи компетентнісного підходу до навчання, учні матимуть по два уроки на день 4 дні на тиждень – у понеділок, вівторок, четвер та п’ятницю.



Наразі відбувається перша хвиля проєкту: із 22 червня до 25 липня випускники 4 класів проходять навчання. Перші 105 дітей, 7 навчальних груп уже розпочали вивчення української мови та математики. Згодом ми анонсуємо набори для цьогорічних випускників 9-10 класів – слідкуйте за новинами!


Однозначно, проєкт важливий і для дітей, які хочуть компенсувати освітні втрати, і для вчителів, які шукають інструмент для подолання таких втрат. До речі, учителі, які беруть участь у проєкті, мають змогу додавати власні матеріали на платформу на свій розсуд залежно від рівня груп, поступу кожної дитини. Академічна свобода вчителя – ще одна особливість проєкту”.

Немає коментарів:

Дописати коментар