Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

середу, 13 березня 2024 р.

День українського добровольця

Україна нині переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність. 

14 березня ми вшанувуємо добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну.

10 років тому, не маючи досвіду й достатнього екіпірування, перші воїни-добровольці вирушили на захист нашої країни й стали міцною стіною перед ворогом!

Їхня відвага, мужність і самопожертва надихнули і мотивували мільйони.

Із 24.02.2022 вся Україна об'єдналася в єдиний добровольчий рух - хтось стоїть на захисті держави, хтось допомагає гасити пожежі, рятувати людей...

Ми дякуємо всім добровольцям, які без роздумів і страху, роблять свою справу й наближають нашу спільну перемогу!

Із Днем українського добровольця!

Коли ми йдемо пліч-о-пліч і в єдності, нас не здолати жодному ворогові!
Вистоїмо!

Ключові повідомлення

  • Наші мужні оборонці, які сьогодні гідно дають відсіч ворогові, стоять в одному ряду з цілими поколіннями борців за волю і державну самостійність. Воїни Русі-України, лицарі Костянтина Острозького, козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Виговського та Івана Мазепи, воїни Армії УНР та Галицької армії, Антигітлерівської коаліції Другої Світової, УПА - мужньо здобували героїчні перемоги й віддавали свої життя за українську землю. 
  • Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини.
  • Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра. 
  • Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги. 
  • Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму.


💛
💙

Немає коментарів:

Дописати коментар