Вітаю, шановні читачі!
Блог бібліотекарки Свєт Євгенії

понеділок, 11 березня 2024 р.

Національний Тиждень Читання Поезії,


«Ріки незмінно течуть додому»

 Таке гасло Національного Тижня Читання Поезії, який буде проходити 16-24 березня за підтримки  Українського інститута книги. ЗАЛ "Перспектива"долучається, бо поезія, як і любов, має заполонити світ. 

Хочемо привернути особливу увагу до поезії авторів та авторок, які приєдналися до лав українського війська. У соцмережах організовується флешмоб "Марафон військової поезії". Пропонуємо усім охочим  публікувати на своїх сторінках тексти або відео з читанням вірша поета чи поетки, які боронять Україну.

Як це зробити креативно:

  • Намалювати вірш

Добра поезія завжди містить яскраві образи або дивовижні метафори, котрі часто можна візуалізувати. Можна намалювати улюблений вірш. Або зробити колаж або світлину з цитатою.

  • Поетичний Tiktok
Зняти тікток на вірш. Його можна виконувати в парах (декламатор та оператор), групах або самостійно.
  • Класики поезії у чаті
Треба увійти у образ класика та  поспілкуватися у чаті з друзями. Як би спілкувався  Тарас Шевченко? Що б відповіла йому Леся Українка? 

  • Улюблена цитата
Потрібні рулон звичайного паперу (шпалери або крафтовий папір чи ватман) і коло друзів.  Нехай кожен обере поетичну цитату і напише її . 
  • Вірш про Дім
Оскільки тема цьогорічного Тижня читання поезії - дім, можна написати свій вірш про дім.  Верлібр, сонет, білий вірш, тощо. 


А зараз до Вашої уваги презентація "Поєзія війни 2023-2024"


Немає коментарів:

Дописати коментар